“Stagelopen bij HIH? Doen!”

Herman Druijff over zijn stageperiode bij HIH

Bij HIH geloven we dat innovatie begint met het delen van kennis. Daarom laten we onze mensen graag aan het woord over de ontwikkelingen in hun vakgebied of hun ervaringen bij HIH. Dit keer vertelt stagiair Herman Druijff over zijn stageopdracht bij HIH.

Wie ben jij en wat is je rol bij HIH?

“Ik ben Herman Druijff, twintig jaar oud en student aan de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen). Momenteel zit ik in het derde leerjaar van de vier jaar durende studie Werktuigbouwkunde. Dit jaar draait helemaal om ervaring in de praktijk op te doen. En waar kan dat nou beter dan op de werkvloer van een engineeringbureau? Na enig speurwerk kwam ik uit bij HIH, een bedrijf dat op het eerste oog veel verschillende doelgroepen bedient. Dat sprak me aan! Na een prettig sollicitatiegesprek hoorde ik dat ik  mocht stagelopen bij HIH.”

“Dat geen dag hetzelfde is, kan ik na een half jaar stage absoluut bevestigen. Mijn werkzaamheden waren heel divers en bovendien heb ik veel geleerd van mijn collega’s, die ieder een eigen specialisme hebben. Ik kan dus terugkijken op een leerzame en gevarieerde stage!”

Waar heb je bij HIH aan gewerkt?

“Ontwerp een prototype scancabine’. Zo luidde de opdracht waar ik 15 weken mee aan de slag ben gegaan. In de scancabine moeten op basis van RFID-technologie producten worden gescand. Deze producten worden met van draadcontainers en pallets in de cabine geplaatst. Om een goede kwaliteit van het scanresultaat te kunnen garanderen, moest de cabine volledig uit een elektrisch geleidend geheel zijn. Er mocht geen opening aanwezig zijn groter dan 3 millimeter.

Best een uitdaging, dus! Om openingen te voorkomen moesten alle verbindingen voorzien worden van speciale afdichtingen. RFID wordt nog weinig op deze manier toegepast. Het was dus lastig om voor de toepassing het juiste afdichtingmateriaal te vinden. Na goedkeuring van de klant heb ik het ontwerp volledig 3D gemoduleerd en er productietekeningen gemaakt.”

Hoe kijk je terug op je stage?

“Als een leerzame periode en een goede aanvulling op mijn studie. Dankzij mijn hoofdopdracht heb ik mijn ervaring op het gebied van ontwerpen kunnen uitbreiden. Hetzelfde geldt voor mijn vaardigheden op het gebied van projectmanagement. En omdat ik direct contact had met de opdrachtgever en leveranciers heb ik ook veel geleerd over communicatie.”

Wat vond je van de begeleiding?

“Heel goed! HIH heeft veel tijd gestoken in de begeleiding bij mijn opdracht, maar ook in mijn professionele ontwikkeling in het algemeen. Zo heb ik bijvoorbeeld de mogelijkheid gekregen om een interne cursus te volgen.”

Zou je stage lopen of werken bij HIH aanraden?

“Zeker weten. HIH is een organisatie die veel energie steekt in zijn werknemers. Het bedrijf stimuleert de medewerkers om cursussen en opleidingen te volgen om zichzelf verder te ontwikkelen. Wat ook mooi is; de gezondheid en het werkplezier van de werknemer staan hier echt voorop. Dat zie je al als je hier binnenkomt aan de zit-sta plekken en deskbike.”

Op zoek naar een uitdagende baan of stage? We vertellen je graag over de mogelijkheden!

Meer lezen over werken bij HIH

Direct contact opnemen

Ga terug