banner

succesvolle stage afgerond

Peter over zijn stageperiode bij HIH Engineering

Peter Nagel uit Voorthuizen heeft sinds augustus 2017 totaal 20 weken bij ons stage gelopen op de vestiging in Barneveld voor zijn opleiding Werktuigbouwkunde. Nu zijn stageperiode bijna afgelopen is kunnen we hem natuurlijk niet laten gaan zonder hem eerst een paar vragen voor te leggen.

Hoe kwam je bij HIH Engineering terecht?

Via school. Ik had al een aantal keren stage gelopen waarbij de praktijk veel aan bod kwam en ik veel met mijn handen moest doen. Nu was ik benieuwd naar de andere kant van het verhaal dus ben ik op zoek gegaan naar iets wat aansloot bij mijn wensen.

Waarom heb je voor HIH Engineering gekozen en niet voor een ander bedrijf?

De afstand woon-werk heeft wel een rol gespeeld in mijn keuze maar het belangrijkste voor mij was dat HIH zich puur en alleen met engineering bezig houdt, daar was ik nieuwsgierig naar omdat ik daar meer over wilde weten. Juist daardoor was het wel een gok want het is een stageperiode van 20 weken. Als het niet was geweest wat ik gehoopt had dan had ik geen andere opties meer gehad.

Was je stage wat je ervan verwacht had?

Ja, zeker weten! Zelfs meer dan dat. Voordat ik begon hoopte ik dat ik wellicht een aantal dingen zelfstandig kon doen en niet 20 weken alleen maar mee mocht kijken. Maar ik kreeg veel vrijheid en ruimte om mezelf te ontwikkelen en de dingen te ontdekken, dat had ik niet verwacht. Ook vind ik het super om te kunnen zeggen dat ik niet alleen maar het vuile werk toegeschoven kreeg maar juist ontzettend mooie klussen heb mogen doen.

Hoe kijk je terug op de samenwerking met collega’s?

Heel positief, dat ging heel goed. Het is een heel leuk team en ik heb zelf veel samengewerkt met 2 collega’s waardoor ik perfect begeleid ben.

Zie je jezelf voor deze richting kiezen in de toekomst?

Zoals ik er nu tegenaan kijk zéker en dat komt echt door mijn stage. Ik kan het iedereen aanraden die dezelfde studie volgt om ook deze kant mee te nemen in je opleiding. Het is zoveel meer als dat veel mensen denken.

Wij als collega’s van HIH Engineering willen Peter bedanken voor zijn inzet en de fijne samenwerking!

Ben jij net als Peter een student die een MBO of HBO opleiding volgt en het leuk zou vinden om je stageperiode bij HIH Engineering te lopen? Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden! Wij heten je graag welkom in ons team!

Ga terug