banner

EHEDG Doc.8 Third Edition

Hygienic Design Principles

De EHEDG-werkgroep "Design Principles" heeft onlangs haar geactualiseerde document 8 over Hygienic Design Principles (Third Edition) afgerond.

 

Dit document beschrijft de principes voor hygiënisch ontwerp van apparatuur en fabrieken bestemd voor de productie van levensmiddelen. De belangrijkste reden voor het toepassen van hygiënische ontwerpprincipes is het voorkomen van contaminatie van voedselproducten. Equipment en fabrieken met een slecht hygiënisch ontwerp zijn moeilijk schoon te maken.

Het document beschrijft de hygiënische ontwerpprincipes die moeten worden gevolgd bij het ontwerpen en bouwen van apparatuur en fabrieken voor de productie van food (voedingsmiddelen). Het geeft richtlijnen voor ontwerp, constructie en installatie, zodat het de voedselveiligheid en -kwaliteit niet nadelig beïnvloedt. Deze principes zijn van toepassing op open en gesloten productieactiviteiten, omliggende faciliteiten, die allemaal worden schoongemaakt, hetzij nat of droog.

Doc. 8 wordt gebruikt als basis voor een hygiënische ontwerpevaluatie binnen het EHEDG-equipment certificeringsprogramma. De inhoud van dit document omvat functionele vereisten, beoogd gebruik, materialen, hygiënisch ontwerp en constructie- en beoordelingsmethoden.

Doc.8 free Download 

Ga terug