Stagiair Arjen

aan het woord over HIH

Vanaf Februari 2019 ben je bij HIH stage komen lopen. Voor welke opleiding loop je op dit moment stage?

Momenteel volg ik de opleiding werktuigbouwkunde MBO niveau 4.

Hoe kwam je bij HIH terecht als stagebedrijf?

Ik ben op zoek gegaan naar een bedrijf waar ik kon tekenen en (mee) zou kunnen werken aan het ontwerpen van machines. Via internet kwam ik uit bij HIH Engineering.

Wat heb je tot nu toe gedaan qua werkzaamheden?

Tijdens mijn stageperiode ben ik de eerste weken voornamelijk bezig geweest met het uitwerken van concepten in het programma Inventor voor een klant van HIH. Eerst moesten de tekeningen in 3D gemaakt worden, daarna in 2D. Ook heb ik voor deze klant mijn examenproject gemaakt.

Hoe vond je het om je stage bij HIH te lopen?

In mijn stageperiode heb ik aan veel grote deelprojecten mogen werken waardoor ik veel afwisseling had in mijn werkzaamheden. Dit was niet alleen leuk maar ook heel leerzaam omdat het heel breed was. In het begin vond ik het spannend om aan een groot project te werken. Door de juiste begeleiding kreeg ik er steeds meer plezier in. Je wordt binnen HIH echt uitgedaagd om zelfstandig te gaan werken, wat een belangrijke vaardigheid is om te leren. De sfeer binnen HIH is erg goed, alle collega’s staan klaar om elkaar te helpen en extra uitleg te geven waar nodig.

Zou je HIH bij andere studenten aanbevelen die nog een stageplaats zoeken?

Ik kan HIH zeker aanraden als stagebedrijf. Het is een leuke organisatie waar je veel kunt leren en waar je zelfs in je stageperiode al veel verantwoordelijkheid krijgt waardoor je jezelf blijft ontwikkelen.

Ga terug