banner

Stagiair Jacco

Aan het woord over HIH

Vanaf september 2018 ben je bij HIH Stage komen lopen. Voor welke opleiding loop je op dit moment stage?

Momenteel volg ik de opleiding MBO werktuigbouwkunde aan het Hoornbeeck College in Amersfoort. Dit is het derde jaar van mijn opleiding wat bestaat uit een half jaar stage en een half jaar school.

Hoe kwam je bij HIH terecht als stagebedrijf?

Toen ik in 2017 op zoek ging naar een stagebedrijf ben ik zeer gericht op zoek gegaan naar een engineeringsbureau. Ik wilde goed leren tekenen en daar is een engineeringsbureau uitermate geschikt voor. Via school kreeg ik de tip om bij HIH Engineering te informeren. Dit heb ik direct gedaan met een positief resultaat tot gevolg!

Wat heb je tot nu toe gedaan qua werkzaamheden?

De afgelopen weken ben ik voornamelijk bezig geweest met orderwerk van één van de grote klanten binnen HIH Engineering. Dit houdt in het klant specifiek aanpassen van bestaande machines/units. Eerst moet het model 3D worden uitgewerkt met Solidworks en daarna worden de 2D tekeningen gemaakt.

Hoe bevalt het om je stage bij HIH te lopen?

Het bevalt mij heel goed om bij HIH stage te lopen. Ik heb er al erg veel geleerd en ik krijg steeds de kans om nog meer te leren. Aan het begin was het nog wel spannend omdat ik nog nooit op een kantoor had stage gelopen en ik hier alleen maar kan tekenen en niet iets anders doen. Maar het pakte goed uit en ik heb het heel erg naar mijn zin. Het zijn ook fijne collega's om mee samen te werken. Wat verder leuk is aan HIH Engineering, zijn de afwisseling en veelzijdigheid van de werkzaamheden. Steeds wanneer je wisselt van klant heb je een totaal ander product. Dit maakt het werken binnen HIH nog mooier.

Zou je HIH bij andere studenten aanbevelen die nog een stageplaats zoeken?

Ik zou HIH zeker als een stagebedrijf adviseren aan andere studenten. Het is een mooi bedrijf waar je heel erg veel kan en mag leren!

vacatures

Ga terug