Twee nieuwe collega's aan het woord

Een nieuwe werkgever in Coronatijd

 Hermen aan het woord.

-           Waarom heb je deze stap genomen

Door persoonlijke omstandigheden wilden we graag naar het midden van het land verhuizen. Dit betekende voor me dat de reisafstand naar mijn vorige werk te groot zou worden. Daarom heb ik in de buurt van mijn nieuwe woonplaats gekeken of er een engineeringsbureau was met een grote diversiteit aan engineeringsopdrachten.

-           Hoe ben je bij HIH terecht gekomen

Via internet kwam ik bij HIH terecht en de uiteenlopende projecten spraken me erg aan.

-           Hoe gaat het werken op kantoor met coronamaatregelen

Met dat we in het voorjaar verhuisd zijn, kwam het Covid-19 virus in Nederland opzetten. Dit hield voor me in dat ik vanuit huis moest opstarten. Vooral in het begin was dit erg onwerkelijk, omdat ik niemand persoonlijk kende. Gelukkig was ik op dat moment niet de enige die op een andere manier moest gaan werken. Het fenomeen thuiswerken werd daardoor algemeen geaccepteerd. Ik weet nog goed dat iedereen om me heen moest wennen aan Skype, Teams en Zoom. Wat dat betreft voelde ik me snel op mijn plek.

-           Wat heb je tot nu toe gedaan

Tot nu toe voer ik veel verbeteringen uit aan windturbines. Daarnaast houd ik me bezig om het automatiseringsproces te optimaliseren, zodat fouten gereduceerd worden en de performance toeneemt. Dit geeft me veel voldoening.

-           Hoe bevalt het bij HIH

Het bedrijf HIH zie ik als een enthousiaste en gedreven organisatie. De virtuele koffiemomenten dragen bij om het bedrijf snel te leren kennen. Naast werkinhoudelijke meetings is er voldoende ruimte om persoonlijke zaken te bespreken. 

Jarno aan het woord.

-           Waarom heb je deze stap genomen

Afgelopen jaar heb ik mijn diploma gehaald voor het MBO werktuigbouwkunde. Ik wilde graag verder leren, maar tegelijkertijd ook werken. Dus ben ik gaan zoeken naar een uitdagende baan, die te combineren is met een HBO deeltijd studie en kwam ik bij HIH Engineering terecht.

-           Hoe ben je bij HIH terecht gekomen

Via een docent van het MBO ben ik bij HIH terecht gekomen. Ook heeft HIH eens een voorlichting gegeven op school, dus ik had er al eens van gehoord.

-           Hoe gaat het werken op kantoor met coronamaatregelen

We werken met een minimaal aantal collega’s op het kantoor in Barneveld. De werkplekken zijn opnieuw ingedeeld, zodat iedereen voldoende afstand kan houden en we houden tussen elke werkplek een bureau leeg. Het grootste deel van de collega’s werkt thuis en zelf werk ik ook regelmatig thuis. Verder houdt iedereen ruim voldoende afstand van elkaar en is er overal goed de mogelijkheid om te desinfecteren.

-           Wat heb je tot nu toe gedaan

De eerste dagen toen ik bij HIH Engineering kwam werken, ben ik samen met een collega in SolidWorks begonnen met het ontwerpen van een volautomatisch magazijn om pakketten in op te slaan. Na een aantal dagen ben ik aan een projectteam toegevoegd voor het uitwerken van een Sterideal stoomtoren. Hiervoor ben ik de 3D-modellen die collega’s gemaakt hebben aan het detailleren in 2D, zodat de onderdelen geproduceerd kunnen worden.

-           Hoe bevalt het bij HIH

Het bevalt me goed bij HIH. De werksfeer is goed, ondanks dat er door de Corona-maatregelen veel dingen anders gaan dan normaal. Er is ook aandacht voor het contact met collega’s, omdat het contact nu minder is door de Corona-maatregelen. Daarom zijn er nu bijvoorbeeld wekelijks online koffiepauzes gepland.

Ook bij HIH Engineering aan de slag?

Ga terug