Assemblagelijn wandcontactdozen

Volautomatische assemblagelijn voor het monteren van wandcontactdozen in diverse varianten.

Geplaatst in: Machinebouw
Projectnr: 10349

Radine heeft  bij HIH Engineering het projectmanagement en een deel van de mechanical engineering van deze machine uitbesteed.

Het projectmanagement omvatte het complete proces vanaf verkoop tot en met afname bij de klant op locatie (SAT). Niet alleen het management van tijd, geld en kwaliteit, maar ook het aansturen van mensen binnen en buiten Radine en de communicatie met de klant was de verantwoordelijkheid van HIH.

Qua mechanical engineering was HIH verantwoordelijk voor verschillende bewerkings- en toevoerstations van de machine. Uitdagingen waren het maken van een betrouwbaar ontwerp voor veel productvarianten, en het bereiken van de afgesproken lage geluidsemissie. Hierbij heeft HIH meegedacht tot en met de testfase van de machine.

  • - Ieder detail moest doordacht zijn om de juiste OEE te kunnen bereiken.
  • - Om risico’s uit te sluiten is een uitgebreide FMEA uitgevoerd, in samenwerking met productspecialisten en Health and Safety managers van de klant.
  • - Wisseldelen en wegneembare zijn Poka-yoke ontworpen.
  • - Er is veel rekening gehouden met veiligheid, ergonomie en bereikbaarheid.
  • - zorg dragen voor een juiste wijze van transport van de machine door de juiste voorzieningen en een efficiënt transportplan.
  • - Een uitgebreide manual is samengesteld in Duitse taal.

De machine van Radine verzorgt nu de assemblage van wandcontactdozen bij de klant naar volle tevredenheid!

Afbeeldingen van dit project

Gerelateerde projecten