FEM Aardbevingsberekening

FEM analyse volgens Eurocode 8

Geplaatst in: Food
Projectnr: 11467

Onze klant had een installatie verkocht die geplaatst werd in een aardbevingsgevoelig gebied. De vragen die wij moesten beantwoorden zijn de volgende:

1. Wat zijn de eigenfrequenties van de  constructie binnen het spectrum van de aardbevingen?

2. Wat zijn de maximale spanningen/vervormingen de constructie als deze met de versnellingswaarde aangestoten wordt binnen hetzelfde spectrum?

Met de verkregen eigenfrequenties is er een bandbreedte van aardbevingsfrequenties vastgesteld waarbinnen de constructie aangestoten wordt met de aardbevingsversnelling. Tussen de piek van 2 t/m 6.7 Hz is dit 0.795g, daarbuiten kan de betreffende versnellingswaarde berekend worden aan de hand van de basiswaarde 0.265g en formules in Eurocode 8. De verkregen versnelling wordt opgelegd op de fundatie van de constructie in twee hoofdrichtingen (lengte & breedte). 

Aan de hand van de uitkomsten van de FEM analyse hebben wij in overleg met de klant voorstellen gedaan om de constructie te verstevigen op de punten waar dat nodig was. Vervolgens is er een uitgebreid verslag gemaakt in de engelse taal als onderbouwing voor de eindklant.

Afbeeldingen van dit project